Διαβάστε το σημείωμα που άφησε ο καμικάζι των Βρυξελλών

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν παραδοθώ θα καταλήξω σε ένα κελί φυλακής»

Οι βέλγικες αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα ότι οι αδελφοί Ελ Μπακραουί, είναι δύο εκ των καμικάζι που προκάλεσαν τη χθεσινή τραγωδία  στις Βρυξέλλες. Ο ένας έδρασε στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ και ο άλλος στη στάση του μετρό στο Μαλμπέκ.

gvsgsrgΑνέφεραν επίσης ότι σε ένα κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι των καμικάζι στις Βρυξέλλες βρέθηκε ένας υπολογιστής στον οποίο ο Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί είχε γράψει τη διαθήκη του σημειώνοντας πως είναι φοβισμένος και απελπισμένος. «Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν παραδοθώ θα καταλήξω σε ένα κελί φυλακής» έγραφε το σημείωμα.

Όσον αφορά στους δύο άλλους τρομοκράτες που απεικονίζονται στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ένας εκτιμάται ότι είναι νεκρός ενώ ο δεύτερος, με τα γυαλιά και το καπέλο, διέφυγε και καταζητείται.

Επισημαίνουν ότι η βαλίτσα η οποία δεν εξερράγη, περιείχε τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών ενώ δεν βρέθηκαν όπλα των καμικάζι στο αεροδρόμιο.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν ανέφεραν οι βέλγικες αρχές διευκρινίζοντας ότι οι νεκροί ειναι 31 και οι τραυματίες 270 εκ των οποίων πολλοί φέρουν βαρέα τραύματα. Ανέφεραν επίσης ότι προς το παρόν δεν έχουν πλήρη εικόνα για τις ταυτότητες  των θυμάτων.

Σχετικά Νέα