Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Κουρτάκη και Αναστασιάδη

Ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση:

Η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συζητήσεων με τους δανειστές. Σαφής η βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την 3η αξιολόγηση.

Ήδη έχουν κλείσει με θετικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα:

1. Eξωδικαστικός συμβιβασμός: Ρύθμιση οφειλών €20000-50000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δυνατότητα 120 δόσεων και κούρεμα προσαυξήσεων 85%

2. Ρύθμιση για συντάξεις χηρείας: ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον/την σύζυγο όσο και για τα τέκνα.

3. Διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα ρύθμιση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Η κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα. Όμως οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας βρίσκονται πάλι απέναντι.

Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη, Κουρτάκη πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Παρά τη (νέα) επέλαση καταστροφολογίας από την αντιπολίτευση και μερίδα ΜΜΕ, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί δίχως πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Η ελληνική οικονομία τόσο το 2017 όσο και το 2018 θα βρίσκεται εντός δημοσιονομικών στόχων, διαψεύδοντας τα σενάρια περί δημοσιονομικού κενού.

Το 2017 αναμένεται δημοσιονομική υπεραπόδοση: Μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος όπως και το 2016.

Τι στάση θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση; Ο κ. Μητσοτάκις θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματος του;

Θα επαναλάβει το περσινό ολίσθημα καταψήφισης της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή θα αλλάξει στάση & θα ψηφίσει τη νέα ενίσχυση;

Η κυβέρνηση, με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών Συνεδρίων, προχωρά στον σχεδιασμό ενός αξιόπιστου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Ήδη εντείνεται η προετοιμασία για το 6ο Συνέδριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (12-13/11) & το 7ο των Ιονίων Νήσων (2-5/12)

Όσο προχωράμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση απουσιάζει από το πεδίο των προτάσεων.

Η ΝΔ αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα φτιάχνοντας σκιάχτρα: κατάρρευση εσόδων, αγορά του αιώνα στα εξοπλιστικά, εικόνα βίας και ανομίας.

Ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς για τη ΝΔ, μέρα τη μέρα υλοποιείται το πολιτικό σχέδιο με το οποίο εκλέχθηκε η παρούσα κυβέρνηση τον Σε[τέμβριο του 2015.

Όσο η χώρα βαδίζει σταθερά προς την έξοδο από τα μνημόνια, η υλοποίηση του σχεδίου θα επιταχύνεται προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ενώ ΝΔ και Μητσοτάκης καταθέτουν οργή και αποτροπιασμό για έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, δίνουν συγχαρητήρια στην Ε.Α. για τις επιτυχίες της.

Μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, προστάτη των αρίστων και πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η ΝΔ φαίνεται σε σύγχυση και αδιεξόδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες απαντήσεις και στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ερωτηθεί όμως και για την κάλυψη στον κ. Αυγενάκη που φέρεται να σχετίζεται άμεσα με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Στη Βουλή θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Ε.Α. αλλά και της νέας αντίληψης για την αντεγκληματική πολιτική.

Μιας πολιτικής που μεριμνά τόσο για την προστασία των πολιτών όσο όμως& για την υπεράσπιση & διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Πιθανή ευδοκίμηση υποψηφιότητας του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ .Μουζάλα ως Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειάς της για ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Αναλυτικά:

Από την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης. Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σκληρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στους εκδότες κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο και Αναστασιάδη, με αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Ένα από τα ζητήματα που, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση πέτυχε να κλείσει με θετικό τρόπο στην πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι”. Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

Το ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει ή όχι την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, έθεσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση».

Δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και την ηγεσία της άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα και πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή και πως εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Κατατέθηκε η υποψηφιότητα του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μία πιθανή ευδοκίμηση της υποψηφιότητας αυτής, την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, θα αποτελέσει μία μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, αλλά και μία αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, για την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά Νέα