Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούν 11th, 2016

Σφοδρή επίθεση Κλίντον σε Τραμπ

Democratic presidential candidate Hillary Clinton (L) and Republican presidential candidate Donald Trump are seen in a combination of file photos taken in Henderson, Nevada, February 13, 2016 (L) and Phoenix, Arizona, July 11, 2015. REUTERS/David Becker/Nancy Wiechec/Files

Σφοδρή και κατά μέτωπο επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε η Χίλαρι Κλίντον, επικεντρώνοντας στο κομμάτι του σεξισμού και στα όσα έχει πει κατά καιρούς για τις γυναίκες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενώ υπερασπίστηκε εκ νέου το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να παίξει, όπως παραδέχθηκε η ίδια, το «χαρτί» του γυναικείου ζητήματος σε μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία της από το βήμα του πολιτικού βραχίονα της αμερικανικής οργάνωσης οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood, χαρακτηρίζοντας τον αντίπαλό της σεξιστή και εχθρό των δικαιωμάτων των γυναικών.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να ξαναδώσει στην Αμερική το μεγαλείο της, μιλάει με έναν κώδικα που υπονοεί: ας πάμε ξανά την Αμερική προς τα πίσω», τόνισε η Κλίντον, «στην εποχή που η άμβλωση ήταν παράνομη».

«Έχει πει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να τιμωρούνται σε περίπτωση άμβλωσης», υπενθύμισε, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να αλλάξει στάση.«Έχει αποκαλέσει γυναίκες πόρνες, σκύλες, βρομερά ζώα. Μοιάζει δύσκολο να υπολογίζουμε σ’ αυτόν για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, όταν έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες είναι πρόβλημα για τους εργοδότες», πρόσθεσε η Κλίντον.

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόβαλε επίσης τον εαυτό της ως μια υποψήφια που θα δώσει μάχη για «τη μισθολογική ισότητα», «τον οικογενειακό προγραμματισμό» και «το δικαίωμα να παίρνει κάποια τις δικές της αποφάσεις για την υγεία της». Η Κλίντον χρησιμοποίησε το άμεσο ύφος που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα όταν αναφέρεται στον Τραμπ, τον οποίο αποκαλεί απλά «Ντόναλντ», με εμφανώς μειωτικό τρόπο.

Η ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, η πρώτη αφότου εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, έγινε την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει μεγάλο μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες ψηφοφόρους.

Το 64% έχει αρνητική γνώμη για τον Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι σκέπτονται να ψηφίσουν την Κλίντον, ενώ μόλις το 32% είπε ότι σκέπτεται να ψηφίσει τον Τραμπ, κατά την ίδια δημοσκόπηση.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo