ΣΥΡΙΖΑ: Τα κόμματα δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα για την ενέργεια Μαρινάκη

«Μία ημέρα μετά το νυχτερινό τηλεφώνημα του διωκόμενου από τη δικαιοσύνη Β. Μαρινάκη στον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο και η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου:

«Από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη των οποίων η ταύτιση με τον εν λόγω επιχειρηματία είναι ολοκληρωτική, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Τα υπόλοιπα κόμματα, όμως,  δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα και με τη στάση τους να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία».

Ρ. Σβίγκου: Η σιωπή της ΝΔ για Μαρινάκη, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σχέση τους

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε συνέντευξή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να δηλώσουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους ότι τέτοιου τύπου ενέργειες είναι απαράδεκτες, και σημείωσε: «Περιμένουμε και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει σιωπήσει τις τελευταίες ώρες για το συγκεκριμένο θέμα, να καταδικάσει με τη σειρά της αυτή την ενέργεια, αλλιώς νομίζω ότι επιβεβαιώνει τις εκλεκτές συγγένειες και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία».

«Αυτή η κυβέρνηση δε συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι – Ούτε απειλείται»

Επίσης, σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 16:30, ο Δ. Τζανακόπουλος αναμένεται να πραγματοποιήσει ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη σκιά της καταγγελίας του για τον Β. Μαρινάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε το Σάββατο το βράδυ ότι δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό κατά το οποίο ένας άνδρας του συστήθηκε με το όνομα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο υπουργός, με αναρτήσεις τους στο Facebook και το Twitter, έγραψε επίσης ότι «με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δε συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται».

Η επιβεβαίωση του τηλεφωνήματος

Αν και πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για «φαντασιοπληξίες» του κυβερνητικού εκπροσώπου, το απόγευμα της Κυριακής επιβεβαιώθηκε, από το «περιβάλλον» του Β. Μαρινάκη ότι πράγματι, το τηλεφώνημα έγινε – προσπαθώντας παράλληλα να δώσουν διαφορετική διάσταση στο γεγονός, κάνοντας λόγο για «άκρως τυπική συνδιάλεξη»!.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το protagon.gr:

«Το απόγευμα της Κυριακής, όπως αναφέρει ωστόσο, από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη δόθηκε μία πολύ διαφορετική εκδοχή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».

Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιείτο για τον επιχειρηματία».

Η ουσία βεβαίως είναι η επιβεβαίωση του τηλεφωνήματος του υπόδικου επιχειρηματία.

Σχετικά Νέα