Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 5th, 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Τα διαπιστευτήρια της ΝΔ στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό

syriza-sima-logotupo-thumb-large_32«Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να «υπογράψουμε ό, τι χαρτί μας δώσουν», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε»
Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις Κουμουτσάκου για το περσινό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα:

«Η ΝΔ υποστήριξε με θέρμη το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή ΝΑΙ στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δις στον ελληνικό λαό. Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να «υπογράψουμε ό, τι χαρτί μας δώσουν», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε.

Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται».

«Έγκλημα το δημοψήφισμα»

«Μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας», αλλά και «έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. «Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα – παρωδία της 5ης Ιουλίου 2015. Το δημοψήφισμα αυτό κόστισε πολύ ακριβά» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το κόστος, όπως είπε, «το πληρώνει η χώρα με τη ραγδαία φτωχοποίησή της», αλλά και «οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι με τη σφαγή των εισοδημάτων τους, που έχει ήδη ξεκινήσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «άλλα σχεδίασε, άλλα ζήτησε από τους πολίτες και άλλα έκανε», καθώς ζήτησε από τους πολίτες να πουν ‘’όχι’’ στις τελευταίες προτάσεις των θεσμών και όταν οι πολίτες είπαν – κατά πλειοψηφία – ‘’όχι’’, δέχθηκε, όχι μόνο τις τελευταίες, αλλά ακόμη σκληρότερες προτάσεις».

Τόνισε ακόμη ότι το δημοψήφισμα κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στην οικονομία, στους φορολογούμενους, στις τράπεζες, στους μετόχους τους και το Δημόσιο. «Το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls κόστισαν περίπου 70 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα», υπογράμμισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κ. Τσίπρα είπε πως «όταν αποφάσιζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo