ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική η παραδοχή της Ν.Δ. για τη χορηγία Μαρινάκη

Αφού η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις χορηγίες του κ. Μαρινάκη, προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει την κυνική, όπως τη χαρακτηρίζει, απάντηση της Ν.Δ. δε χθεσινή του ανακοίνωση για το θέμα.
Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τις χορηγίες Μαρινάκη:
«Μας αφήνει πραγματικά άναυδους η κυνική παραδοχή από τη Ν.Δ. της χορηγίας Μαρινάκη. Πρέπει πραγματικά να θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ανόητους. Και οι ίδιοι να είναι τόσο βυθισμένοι στη διαπλοκή που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό επιχειρηματίας να πληρώνει τα δικά τους έξοδα.
Εξάλλου, νυν υπέρ πάντων ο κοινός αγώνας να πέσει η κυβέρνηση, στα ενοίκια θα κολλήσουμε;
Αφού, όμως, η ΝΔ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό με τις χορηγίες του κ. Μαρινάκη, προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τον εν λόγω επιχειρηματία. Δεν είναι κάπως άκομψο να μην τον ευχαριστήσει δημόσια ο ίδιος και για άλλες ενδεχομένως  χορηγίες;
Μην είστε αχάριστος κ. Μητσοτάκη.»
Υπενθυμίζεται ότι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για τις δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ.
«Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες «χορηγίες» έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Τι απάντησαν πηγές της Ν.Δ.
«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα», επισημαίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά, «διαπλοκή» υπάρχει όταν “αθέμιτα συμφέροντα αναπτύσσονται κρυφίως και παρασκηνιακά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών, ώστε να εξυπηρετούνται αμοιβαία οι πολιτικές και επιχειρηματικές τους σκοπιμότητες”», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν: «Με απλά λόγια, ενδείξεις «καραμπινάτης διαπλοκής» υπάρχουν όταν μπαινοβγαίνουν νύχτα στο Μαξίμου φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τα ραντεβού αυτά δεν ανακοινώνονται». Συνεχίζουν, δε, για το ίδιο θέμα οι πηγές της Πειραιώς ως εξής: «Και για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς: Διαπλοκή σίγουρα δεν είναι τα ΔΗΜΟΣΙΑ ευχαριστήρια της ΝΟΔΕ Πειραιά επειδή ένας επιχειρηματίας -και εν προκειμένω ο Βαγγέλης Μαρινάκης- έκανε επίσης ΔΗΜΟΣΙΑ μια δωρεά στη μνήμη του βουλευτή πατέρα του».

Η «ευγενική χορηγία» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Με την «ευγενική χορηγία» του Βαγγέλη Μαρινάκη λειτουργούν τα νέα ανακαινισμένα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ιωάννης Βοϊδονικόλας, ευχαρίστησε προσωπικά τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη για τη σημαντική προσφορά του στην οργάνωση και λειτουργία των νέων γραφείων του κόμματος.

Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του:

Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά κ. Βοϊδονικόλα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες «χορηγίες» έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του.

Σε σχετικά δημοσιεύματα φαίνεται ότι οι ευχαριστίες εκφράστηκαν τόσο στα εγκαίνια, όσο και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας:

Ο Ιωάννης Βοϊδονικόλας κατά την κοπή της πίτας, ευχαρίστησε όλους του παρευρισκομένους ένα έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα «τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο με τον “Πειραιά Νικητή” και υιό του αείμνηστου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη ο οποίος στη μνήμη του πατέρα του καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου».


Σχετικά Νέα