ΣΥΡΙΖΑ:  Ζήτημα αξιοπιστίας μερίδας των ΜΜΕ μετά το fake news για τον θάνατο του Γαβρά

«Η χτεσινή ψευδής είδηση για τον δήθεν θάνατο του Κ. Γαβρά από ψεύτικο λογαριασμό, που δεν είχε καμία σχέση με την υπουργό πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, αναδεικνύει το πρόβλημα αξιοπιστίας και διασταύρωσης των ειδήσεων στην εποχή του διαδικτύου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «προκαλεί, όμως, οργή και η προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτού του χυδαίου και μακάβριου γεγονότος από μερίδα των ΜΜΕ για να επιτεθούν ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ο ΣΚΑΪ και ο διευθυντής του ραδιοφώνου του Α. Πορτοσάλτε, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, επέμειναν στη στοχοποίηση της υπουργού πολιτισμού ακόμα και μετά την αποκάλυψη της ψεύτικης είδησης.

Πέρα από την αναγκαία συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στη δημόσια σφαίρα για την αξιοπιστία της ενημέρωσης και την προστασία της από τέτοιες πρακτικές, η λυσσαλέα και χωρίς όρια επίθεση στην κυβέρνηση εκθέτει ανεπανόρθωτα αυτούς που την ενορχηστρώνουν.

Αποκαλύπτει το ρόλο της δημοσιογραφίας τύπου ΣΚΑΙ, που από δημοσιογραφικός όμιλος έχει καταστεί δημοσιογραφικός βραχίονας της ΝΔ. Αποκαλύπτει και την κατάντια της ΝΔ που τα βασικά της εργαλεία κατά της κυβέρνησης είναι το ψέμα και η συκοφαντία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχετικά Νέα