ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική η κατάληψη σε χώρο που ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση

“Η σημερινή κατάληψη σε χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκές, κοινωνικές διεκδικήσεις και τη δημοκρατική παράδοση των αγώνων”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αποτελεί μια αυταρχική ενέργεια που επικαλείται δήθεν την εναντίωση στην εξουσία, ενώ είναι βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική.

Η πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και της παρεμπόδισης κομματικών εκδηλώσεων, θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει σε λογικές και πρακτικές καταστολής“, επισημαίνει και προσθέτει: ”

Για την αποφυγή περαιτέρω εντάσεων και ενδεχομένων επεισοδίων, λάβαμε την απόφαση για αναβολή της εκδήλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν θα σταματήσουν να παρεμβαίνουν και να συζητάνε με την κοινωνία, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων”.

Την εκδήλωση στον πολυχώρο “ΣΠΟΥΤΝΙΚ” είχε προγραμματίσει η οργάνωση Μεταξουργείου-Κεραμεικού του ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με θέμα: “Το πολιτικό μας σχέδιο με προτεραιότητα την κοινωνία”.

Η κατάληψη του χώρου έληξε.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα