ΣΥΡΙΖΑ :Αδύνατη η διάσωση του κ.Μητσοτάκη από την ηγεσία της ΝΔ

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ηγεσία της Ν.Δ έσπευσε, πριν περάσουν 24 ώρες από τη λήξη της συνεδρίασης της Βουλής, μ’ ένα non parer και μια ανακοίνωσή, να επιχειρήσει τη διάσωση του αρχηγού της.Δύσκολα πράγματα.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία η τελευταία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αντί απάντησης στα ερωτήματα που του έθεσε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέφυγε σε «λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».

«Η ηγεσία της Ν.Δ. έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή.

Και  πριν κλείσουν 24 ώρες, από το πέρας της συνεδρίασης, μ’ ένα non parer και μια ανακοίνωσή της προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη. Δύσκολα πράγματα, σχεδόν αδύνατον…», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση της, η Ν.Δ. θέτει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τέσσερα ερωτήματα σχετικά με την πορεία την αξιολόγησης , κατηγορώντας τον ότι «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία ρωτά τον Πρωθυπουργό:

«Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

ρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;»

Σχετικά Νέα