Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 19th, 2016

ΣΥΡΙΖΑ:ΝΔ κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής

sirizaΩς το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την έρευνα στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, πρώην στελέχους της UBS και νυν στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη,  η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ  της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.

Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό,  ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των  εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης(http://nd.gr/sites/default/files/attachments/epikefalis-thematikon.pdf) .

Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις  διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo