ΣΥΡΙΖΑ:Να πάρει θέση η ΝΔ για την εμπλοκή στελεχών του σε σκάνδαλο εκατομμυρίων

Να πάρει θέση αναφορικά με την εμπλοκή δύο στελεχών του κόμματός του σε «σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ» καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, το κυβερνών κόμμα.
«Η εμπλοκή του δημάρχου Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρου Σούλα, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, καθώς και του πρώην δημάρχου, Ευστάθιου Λαφαζανίδη, σε σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία στελέχη της ΝΔ εμπλέκονται σε υπό εξέταση υπόθεση που αφορά δημόσιο χρήμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Σύμφωνα με αυτό, «η δημοτική αρχή του Ευόσμου – Κορδελιού, επί σειρά ετών, δεν έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εισπράξει ποσά από ρυμοτομικές πράξεις διαχείρισης υπεδάφους, από ανακύκλωση υλικών αλλά και από τη βεβαίωση οφειλών προς της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εν λόγω Δήμος να εμφανίζει ζημιές ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ».
Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι «οι κ. Πέτρος Σούλας και Ευστάθιος Λαφαζανίδης έχουν ήδη κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσουν κατάθεση για το συγκεκριμένο θέμα», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει ερωτήματα και προς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αναρωτιόμαστε αν η “συμφωνία αλήθειας” του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και τη λογοδοσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, από την οποία έχει ζημιωθεί ενδεχομένως με εκατομμύρια ευρώ ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Άραγε, με τέτοιους “αρίστους” ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης να φέρει το “νέο” στην πολιτική; Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις», καταλήγει.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα