ΣΥΡΙΖΑ:«Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι,ΝΔ και μερίδα των ΜΜΕ υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων

hnkh«Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, η Νέα Δημοκρατία αλλά και μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιχειρούν για μία ακόμα φορά να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας τοποθετήσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και μπαράζ δημοσιευμάτων που υπερασπίζονται ένθερμα το καθεστώς της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας και των αυθαίρετων απολύσεων, που επικρατεί εδώ και χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε αρκετά σχολεία ή φροντιστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ δεν διστάζει να βαφτίσει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να βάλει τάξη στο καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο ως «εξίσωση προς τα κάτω».
»Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι κοινές επιχειρήσεις, δεν είναι σούπερ μάρκετ.  Προσφέρουν το δημόσιο αγαθό της μόρφωσης και γι΄ αυτό υπάγονται στις ιδιαίτερες προβλέψεις του Συντάγματος. Στους σχολάρχες που χαρακτηρίζουν … «μπολσεβικισμό» τις ρυθμίσεις, υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες ή και αυστηρότερες ρυθμίσεις είχαν ψηφίσει κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πριν ενσκήψει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή λαίλαπα.
»Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό και τον εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων. Οι πρακτικές της κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής δεν πλήττουν μόνο τους διδάσκοντες, αλλά συνολικά την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Οι καιροί αλλάζουν με την ψήφο και την ενεργό στάση των πολιτών. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.»

Σχετικά Νέα