Συρία: 12 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές εναντίων των ανταρτών

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός χωριού που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία, ενώ έθεσαν εκτός λειτουργίας και μια κλινική, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πρώτη επιδρομή, προφανώς από ρωσικά αεροσκάφη, είχε στόχο το χωριό Ντουγουαϊλέ στην επαρχία Ιντλίμπ και «προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο αντάρτες και πέντε άμαχοι», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Rami Abdulrahman.

«Στη συνέχεια ένα δεύτερο σμήνος έπληξε μια κλινική στην Καφρ Ταχάριμ την ώρα που έφτανε μια αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε τα θύματα της πρώτης επιδρομής», πρόσθεσε.

«Η επιδρομή αυτή έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές της και ο εξοπλισμός της», επεσήμανε.

Πρόκειται για το δεύτερο ιατρικό κέντρο που βομβαρδίζεται σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην επαρχία Ιντλίμπ. Το Σάββατο μια αεροπορική επιδρομή είχε προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημικές σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας που είχε στηθεί κοντά στο χωριό αλ Αμπντίν, τραυματίζοντας πέντε μέλη του ιατρικού προσωπικού, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Συρία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για το ιατρικό προσωπικό.

Η επαρχία Ιντλίμπ, που εδώ και δύο χρόνια ελέγχεται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές, γίνεται τακτικά στόχος βομβαρδισμών τόσο από τη συριακή όσο και από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα