Συρία: Παραμένουν τα τουρκικά στρατεύματα

Δεν θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη βόρεια Συρία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  παρά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν πριν έξι μήνες και θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους για να αποτρέψουν την δημιουργία οποιουδήποτε «ανεπιθύμητου σχηματισμού» στην Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Ειδικότερα, οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεταν «συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις για να προστατέψουμε την εθνική μας ασφάλεια, να αποτρέψουμε τη δημιουργία οποιουδήποτε ανεπιθύμητου σχηματισμού, να επιτρέψουμε στους εκτοπισμένους Σύρους αδερφούς να επιστρέψουν στη χώρα τους και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε την Τετάρτη την επιτυχή ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου η Άγκυρα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και ενάντια της προέλασης των κουρδικών δυνάμεων.

H επιχείρηση «Ασπίδα του Εφράτη» ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου του 2016, με σκοπό να απωθήσουν τους τζιχαντιστές. Στην πραγματικότητα αποτέλεσε προσπάθεια να σταματήσει η Τουρκία της προέλαση των Κούρδων και συγκεκριμένα του PYD αλλά και να εμποδίσει την ένωσης της περιοχής του Κομπάνι με την Αφριν που βρίσκονται υπό την κατοχή των Κούρδων.

Σχετικά Νέα