Συρία: Νεκρός ανταποκριτής του RT από βόμβα του Ισλαμικού Κράτους

Από βόμβα του Ισλαμικού Κράτους, ένας 25χρονος δημοσιογράφος ανταποκριτής του Russian Today, σκοτώθηκε σήμερα στη Συρία.

Τραυματίστηκε ακόμα και ο καμεραμάν που τον συνόδευε Μουουτάζ Γιακούμπ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Γιασκούμπ δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

O Καλέμπ Αλκατέμπ είχε συνάψει πρόσφατα συμφωνία με το ρωσικό δίκτυο και κάλυπτε το ρεπορτάζ για την επέλαση του συριακού στρατού στην επαρχία Χομς.

Η τελευταία απευθείας ανταπόκρισή του από την πόλη αλ Σούκνα ήταν μόλις πριν από έξι ώρες. Το τελευταίο του σχόλιο, το οποίο ανέβασε στο Facebook, μαζί με την ένδειξη από το google earth της τοποθεσίας που βρισκόταν, ήταν… «ω Θεέ μου». Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και μόλις πριν λίγη ώρα πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Η αρχισυντάκτρια του RT δήλωσε ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου είναι ένα πολύ θλιβερό γεγονός για όλους στο τηλεοπτικό δίκτυο. Είπε μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του RT που ένας συνεργάτης του καναλιού σκοτώνεται σε εμπόλεμη ζώνη.

Σχετικά Νέα