Συρία: Κλιμακώνονται τα ρωσικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ

Τους βομβαρδισμούς κατά πόλεων της ανταρτοκρατούμενης επαρχίας της Ιντλίμπ και αγροτικών περιοχών της επαρχίας του Χαλεπιού, ενέτειναν αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας χθες, δύο ημέρες μετά την απομάκρυνση των ανταρτών από τον τελευταίο θύλακα που έλεγχαν στην πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με αντάρτες, αλλά και κατοίκους τουλάχιστον οκτώ πλήγματα σημειώθηκαν στις πόλεις Μπίνις, Σαρακέμπ και Τζισρ αλ Σούγουρ της Ιντλίμπ. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξαν πολλά θύματα, κυρίως μεταξύ των αμάχων.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ήταν ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία επί μήνες. Ο συριακός στρατός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη κίνηση μετά την επικράτησή του στο Χαλέπι θα είναι να προσπαθήσει να διώξει τους αντάρτες από την Ιντλίμπ, όπου δρουν κυρίως ισλαμιστικές οργανώσεις που ανήκουν σε μια συμμαχία γνωστή ως Τζάις αλ Φάταχ.

Σύμφωνα επίσης με αντάρτες και κατοίκους, συριακά και ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς και στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η πόλη Χαν αλ Άσαλ, περίπου 14 χλμ. δυτικά του Χαλεπιού, επλήγη με βόμβες διασποράς, ενώ βομβαρδισμοί καταγράφηκαν επίσης στις πόλεις Αντάν και Χραϊτάν, σύμφωνα με ένα μέλος της οργάνωσης Τζάις αλ Μουτζαχεντίν. Στόχος βομβαρδισμού έγινε επίσης η κοντινή πόλη Αταρέμπ.

Παρότι ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια παραστρατιωτικών που υποστηρίζονται από το Ιράν, μπόρεσε να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Χαλεπιού, έπειτα και από εκατοντάδες επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού παραμένουν στα χέρια ανταρτών.

Σχετικά Νέα