Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 24th, 2016

Συρία:Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση

590_8a880d917781d9823f799eff8bb5f614Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία είναι μια «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας, κατήγγειλε σήμερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες μετά την έναρξη μιας τουρκικής επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών στα σύνορα των δύο χωρών.

Η Δαμασκός «καταδικάζει τη διέλευση των τουρκο-συριακών συνόρων από τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα με κατεύθυνση την πόλη Τζαραμπλούς, με αεροπορική κάλυψη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον, και θεωρεί πως πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δαμασκού.

«Η Συρία ζητεί το τέλος της επίθεσης αυτής», αναφέρεται στο κείμενο.

«Όποια κι αν είναι η πλευρά που διεξάγει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο συριακό έδαφος, πρέπει να το κάνει σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση και τον συριακό στρατό που διεξάγει αυτή τη μάχη εδώ και πέντε χρόνια», συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν συνίσταται στην εκδίωξη του ΙΚ και στην αντικατάστασή του από τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo