Συρία:Τουλάχιστον 47 άμαχοι νεκροί από επιδρομές τουρκικών αεροσκαφών στην αλ Μπαμπ

Τουλάχιστον 47 άμαχοι, ανάμεσα τους 14 παιδιά και 9 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομές αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) της Τουρκίας ενάντια στην συριακή πόλη αλ Μπαμπ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απολογισμός των επιδρομών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον της συριακής πόλης αλ Μπαμπ, προπυργίου των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανήλθε σε 47 νεκρούς μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ, η οποία είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 αμάχους νεκρούς, διευκρίνισε ότι μεταξύ των 47 θυμάτων είναι 14 παιδιά και 9 γυναίκες.

«Εικοσιεννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, κατά την διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών της τουρκικής ΠΑ ενάντια στην αλ Μπαμπ», δήλωσε νωρίτερα ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσαν περίπου πριν από τέσσερις μήνες για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ και τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων στη βόρεια Συρία, διεξάγουν τακτικά αεροπορικές επιδρομές για την στήριξη των χερσαίων τους επιχειρήσεων. Η Αγκυρα διαβεβαιώνει ότι κάνει τα πάντα για να αποφύγει απώλειες άμαχου πληθυσμού.

Η αλ Μπαμπ βρίσκεται 30χλμ από την τουρκοσυριακή μεθόριο και αποτελεί στρατηγικό στόχο στην επιχειρήση των τουρκικών δυνάμεων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία έχουν περικυκλώσει την πόλη από βορρά, δύση και ανατολή, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, που τόνισε ότι μαίνονται «βίαιες συγκρούσεις» στο βόρειο μέτωπο.

Την Τετάρτη 14 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην πόλη, με τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν τρεις βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα-παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, από την έναρξη της επιχείρησης στις 24 Αυγούστου συνολικά 35 τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, ενώ 1.005 τζιχαντιστές του ΙΚ και 299 μαχητές του YPG έχουν εξουδετερωθεί στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Σχετικά Νέα