Συρία:Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους

ceb3ceb9ceb1-cf80cf81cf8ecf84ceb7-cf86cebfcf81ceac-ceb7-cf81cf89cf83ceb9cebaceae-ceb1ceb5cf81cebfcf80cebfcf81ceafceb1-ceb2cebfcebcceb2

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των ρωσικών δυνάμεων, συνταγματάρχη Ιγκόρ Κλίμοφ ,πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έριξαν σήμερα δύο βόμβες σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Παράλληλα,ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε σήμερα ότι αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης και μέλη της αντιπολίτευσης μπορεί να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ρωσία για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ,»Την ερχόμενη εβδομάδα, θα καλέσουμε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σε μια διαβούλευση στη Μόσχα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών .»Η συνάντηση (…) θα γίνει μάλλον με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από ποια πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι.

Μετά την αρχική της απόρριψη των οργανώσεων της αντιπολίτευσης που πολεμούν τον σύμμαχό της Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η Μόσχα επιδεικνύει όλο και μεγαλύτερη ευελιξία καθώς εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να δοθεί μια πολιτική λύση και να τερματιστεί η σύγκρουση στη Συρία, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 250.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

Αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προσπάθειες που γίνονται για να αρχίσει ένας διάλογος ανάμεσα στη Δαμασκό και την συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Βιένη την περασμένη Παρασκευή, στις οποίες η Ρωσία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί οι αντιπολιτευόμενες οργανώσεις να μετάσχουν στις μελλοντικές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία και αντήλλαξε έναν κατάλογο με 38 ονόματα με την Σαουδική Αραβία.

Ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε κυρίως πρώην και νυν μέλη του Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων (SNC), δηλαδή τον υποστηριζόμενο από τη Δύση συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Παράλληλα, και πάλι όσον αφορά τη Συρία ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Μόσχα παρείχε βοήθεια 100.000 τόνων σιταριού στον συριακό λαό, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες που είχε το Ρόιτερς από καλά πληροφορημένες πηγές.

Μια μάλιστα από τις πηγές αυτές είχε διευκρινίσει σχετικά ότι το σιτάρι δόθηκε «στο πλαίσιο της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό», ενώ μια άλλη είχε σημειώσει ότι η βοήθεια αυτή έχει ήδη φτάσει στη Συρία. «Η συριακή κυβέρνηση την έχει λάβει», σύμφωνα με την ίδια.

 

Σχετικά Νέα