Σφαγή αμάχων γύρω από το Χαλέπι καταγγέλλει η αντιπολίτευση στη Συρία

1928410Ο επικεφαλής της Ανώτατης Διαπραγματευτικής Επιτροπής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Συρίας, τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει με την έναρξη της πολιτικής μετάβασης στη χώρα και να παραπεμφθεί άμεσα στη διεθνή Δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με τη βοήθεια ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων, προχώρησαν σε «σφαγή αμάχων» σε περιοχή στα περιξ του Χαλεπίου τη Δευτέρα, κατήγγειλε ο κ. Χιτζάμπ.

Εντός της εβδομάδας, η αντιπολίτευση θα λάβει την απόφασή της για τη συμμετοχή ή μη στον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη.

 

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμο «να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στις ξενες και τις διεθνείς οργανώσεις για τη μεταφορά φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία».

Στο πλαίσιο αυτό η Μόσχα υπολογίζει να ανοίξει τις ναυτικές εγκαταστάσεις της στην Ταρτούς και το στρατιωτικό αεροδρόμιό της στη Χμέιμιμ, στην επαρχία της Λαττάκειας, για «την εκφορτωση και την προσωρινή αποθήκευση» της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη να παράσχει οχήματα για να βοηθήσει στη μεταφορά της βοήθειας στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα