Συνεχίζουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση.

Σαφέστατο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα (18/6) στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της χώρας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

τσιπρας01

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου, ο πρωθυπουργός παρατηρεί ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.

«Εχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Απαντώντας στην ερώτηση, «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ε.Ε., διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» ο Ελληνας πρωθυπουργός επισημαίνει:

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σχετικά Νέα