Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 12th, 2016

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε 6.000 δικαιούχους

GBFBBΑύριο πραγματοποιείται η δεύτερη διανομή τροφίμων στα 9 σημεία που έχει ορίσει η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής, Ηλιούπολης και Δάφνης-Υμηττού.

Με τη διανομή τροφίμων, αύριο Τετάρτη (13 Απριλίου), σε 6.000 δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, συνεχίζεται η στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και όπως υπογραμμίζει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου «Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων μας η στήριξη τους και κυρίως, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ανέργων, με όρους ανθρωπιάς, γιατί κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του στην κρίση».

Αύριο πραγματοποιείται η δεύτερη διανομή τροφίμων στα 9 σημεία που έχει ορίσει η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής, Ηλιούπολης και Δάφνης-Υμηττού.

Οι δικαιούχοι, θα παραλάβουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα, βρεφικές τροφές), φρούτα, λαχανικά και νωπό κοτόπουλο. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Η Περιφερειακή Ενότητα ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος τον Μάρτιο, και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση της υλοποίησης τον Δεκέμβριο του 2016.

Η κ. Κυπριανίδου, δήλωσε ότι οι διανομές τροφίμων θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ενώ παράλληλα οι δικαιούχοι του προγράμματος «θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, ο καθορισμός των οποίων βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, προκειμένου να εντοπιστούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας και να προσφερθούν στοχευμένες υπηρεσίες».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo