Συνεχής ενημέρωση από την Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος έχει προγραμματιστεί από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής από Αντιφασιστικές συλλογικότητες, ως απάντηση στη συγκέντρωση, μία ώρα αργότερα, που θα κάνουν στο ίδιο σημείο, οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του σεξισμού ενάντια στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, θα είναι κλειστός κατόπιν εντολής της αστυνομίας.

Τα Καλέσματα:

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά

«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας»

 «Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Για μία χειραφετημένη και φεμινιστική κοινωνία, ενάντια σε κάθε πατριάρχη, ομοφοβικό, τρανσφοβικό, ρατσιστή».

«Μισογύνικος, πατριαρχικός και ομοτρανσφοβικός λόγος κομμένος. Ο μισογυνισμός δεν είναι θεωρητική κουβέντα, γύρω μας κακοποιούνται και δολοφονούνται γυναίκες και μη αντρικά υποκείμενα», το μήνυμα της κίνησης «Καμία Ανοχή» που επίσης θα βρεθεί στη διαδήλωση της Κυριακής.

ΟΡΜΑ – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
Τα απομεινάρια των φασιστικών ομάδων δοκιμάζουν για άλλη μια φορά να αναμετρηθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν προκλητικές πολιτικές συγκεντρώσεις στα μεγάλα κέντρα της Αττικής.

Η οργανωτική διάλυσή τους, τους σπρώχνει σε απελπισμένες δράσεις υπαρξιακού περιεχομένου. Το συνεχόμενο φυλλορρόημα στελεχών και τα απανωτά κλεισίματα τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τραμπούκικες τρομοκρατικές δράσεις ολιγομελών ομάδων, ενώ τα μεγαλεπήβολα σχέδια για φασιστικές γιάφκες στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Βοτανικό χάθηκαν στη μιζέρια των γραφικών μονοψήφιων ομάδων κυνηγημένων από αντιφασιστικές δράσεις. Ο μόνος λόγος που δεν έχουν εξαφανιστεί στους υπονόμους, είναι οι εκλογικές νίκες της ακροδεξιάς και τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη που δημιουργούν ένα αίσθημα «ελπίδας» στη συντετριμμένη ελληνική φασιστική πτέρυγα.

Δεν πρέπει να τους δώσουμε την παραμικρή δυνατότητα ανασύνταξης! Απέναντι στη μνημονιακή προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα βρίσκεται στην ταξική αλληλεγγύη και όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό των ναζί.

Την Παρασκευή η Χρυσή Αυγή θα ξαναμαζέψει όλο το στελεχικό δυναμικό απ` όλη την Ελλάδα να υποστηρίξει ομιλία του Μιχαλολιάκου στον Πειραιά ενώ οι υπόλοιπες ναζιστικές γκρούπες (ΛΕΠΕΝ, Βοτανικός, Ιερός Λόχος, ΑΜΕ κλπ) θα επιδιώξουν ρατσιστική εμφάνιση την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον πρόσφατο νόμο αλλαγής φύλου.

Η ΟΡ.Μ.Α. καλεί το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, συλλογικότητες και αγωνιστές να πλαισιώσουν τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που θα ακυρώσουν τις δημόσιες εμφανίσεις των ναζιστικών συμμοριών.

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη θα στήσουμε ανάχωμα στην πλατεία Συντάγματος απέναντι στο κάλεσμα φασιστικών- παρακρατικών οργανώσεων με τις οποίες σαν Στέκι Δίστομο βρισκόμαστε σε πολιτική-υλική αντιπαράθεση.

Το Aντιφασιστικό Στέκι Δίστομο έχει επιλέξει εδώ και 3 χρόνια τον εδαφικοποιήμενο μαχητικό αντιφασισμό ως πρακτική διαδικασία εδραίωσης και μονιμότητας απέναντι στους φασίστες, ως όχημα κοινωνικής οχύρωσης και οικοδόμησης ενός ακηδεμόνευτου μετωπικού μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος.

Πάνω σε αυτή την λογική δεν θα επιτρέψουμε σε ένα μικρό τσούρμο ταγματασφαλιτών να περιφέρονται στους δρόμους της Αθήνας.

Στόχος και επιδίωξη μας είναι το μαχόμενο αντιφασιστικό κίνημα να εμφανιστεί ενοποιημένο απέναντι στην απόπειρα των φασιστών να εμφανιστούν στην πλατεία Συντάγματος και να διαλύσει την συγκέντρωση τους. Αφορμή της συγκέντρωσης των φασιστών (Α.Μ.Ε, ιερος λοχος 2012 και μερικες ακομα νεοναζιστικες οργανωσεις) είναι η εναντίωση στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ συνεχίζει την κατάπτυστη μνημονιακή- αντιλαϊκή πολιτική της οδηγώντας στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους των κατώτερων τάξεων, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για κοινωνικά δικαιώματα όπως αυτά εμφανίζονται στο συγκεγκριμένο νομοσχέδιο. Καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι η συγκέντρωση των ακροδεξιών – φασιστών ειναι μια αφορμή για όλο αυτόν τον σκοταδιστικό βούρκο να διαδηλώσει τις προθέσεις του.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις να γίνουν συνήθεια και κοινωνική καθημερινότητα. Γι αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους αντιφασίστες-ιες να περιφρουρήσουμε το συνταγμα αλλά και όλο το κέντρο της Αθήνας απο τους φασίστες την Κυριακη 22/10 16:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες.

Aπό τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμουςτης Σόφιας,της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Κόκκινη Γραμμή- ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη καλούν στο Σύνταγμα πλήθος φασιστικών- παρακρατικών οργανώσεων, με πολιτική αιχμή την εναντίωση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αλλαγή φύλου.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, καταθέτει ένα νομοσχέδιο στα πρότυπα του αμερικάνικου μοντέλου- πώς θα γινόταν αλλιώς ,άλλωστε, αφού μιλάμε για την πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση των τελευταίων ετών- με σκοπό να ασκήσει μια άλλου τύπου κοινωνική χειραγώγηση σε ένα από τα πιο καταπιεσμένα κομμάτια του κοινωνικού-ταξικού κορμού πάνω στον άξονα τον ατομικών δικαιωμάτων.

Ο ψευτο-δικαιωματισμός του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την διάλυση των συλλογικών δικαιωμάτων.

Η καταλήστευση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μέσα από το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, είναι η αποκρυστάλλωση μιας κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει να συνθλίψει συνολικά τις εργατικές-κοινωνικές-λαϊκές κατακτήσεις.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση κάθε μαχόμενου αντιφασίστα, οποιουδήποτε αγωνιστή αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως κομμάτι του ευρύτερου απελευθερωτικού αγώνα, να σταθεί απέναντι στον φασιστικό-παρακρατικό συρφετό που επιχειρεί να εμφανιστεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση αυτό το φασιστικό- παρακρατικό-αντιδραστικό συνοθύλευμα να εμφανιστεί στην Πλατεία Συντάγματος, να οικειοποιηθεί έστω και για λίγο το κεντρικότερο σημείο της μητρόπολης στο οποίο ο κόσμος του αγώνα έχει δώσει σκληρές ταξικές μάχες απέναντι στο εκάστοτε υπηρετικό προσωπικό της ντόπιας ολιγαρχίας. Πάνω σε αυτή τη λογική, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κάλεσμα του Αντιφασιστικού- Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Δίστομο για συγκέντρωση στις 16.00 πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 “Clément Duval”
Αντιφασιστική ομάδα Μπελίνι

Αυτή την στιγμή αντιφασίστες/στριες βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να αποτρέψουμε κάθε πιθανή προσπάθεια εμφάνισης των ασπόνδυλων σκουπιδιών.

Καλούμε όλους τους συντρόφους να πλαισιώσουν με την παρουσία τους το κάλεσμα, ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους απόγονους των Ναζί.

Συνεχής ενημέρωση:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα