Συνελήφθησαν δύο ακροδεξιοί για επιθέσεις κατά προσφύγων, στη Χίο(Βίντεο)

Στη σύλληψη δύο ακροδεξιών κατοίκων της Χίου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Οι δυο αυτοί Χιώτες αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι, εκτός της απρόκλητης επίθεσης και της σωματικής βλάβης, ο ένας για αντιποίηση Αρχής αφού δήλωνε αστυνομικός ο δε άλλος για αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση και απειλή για τα όσα έπραξε κατά τη σύλληψη του.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων το πρωί επικαλέστηκε αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, οπότε παραμένει άγνωστο αν σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα, όπως τουλάχιστον προβλέπεται να γίνει για το δεύτερο. Κατηγορούνται για απρόκλητη επίθεση και σωματική βλάβη και ο δεύτερος και για αντιποίηση Αρχής, αφού δήλωνε αστυνομικός.

Οι παραπάνω μαζί με άλλους γνωστούς ακροδεξιούς είχαν πραγματοποιήσει και επιθέσεις με πέτρες κατά του καταυλισμού στη Σούδα. Νωρίτερα είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο δημαρχιακό κατάστημα της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο νησί.

Η στιγμή του διαπληκτισμού ενός όχλου 20 ατόμων με διερχόμενο οδηγό. Στο σημείο βρέθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού που απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μετά το περιστατικό τους επισήμανε ότι «λειτουργήσατε ως όχλος». Στο βίντεο φαίνονται μεταξύ άλλων και γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στη Χίο γίνεται σύλληψη ντόπιων, καθώς ακόμα και στα επεισόδια του περασμένου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, με τις επιθέσεις με φλεγόμενα αντικείμενα κατά του καταυλισμού της Σούδας, γίνονταν προσαγωγές μόνο προσφύγων.

Η στιγμή του διαπληκτισμού ενός όχλου 20 ατόμων με διερχόμενο οδηγό. Στο σημείο βρέθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού που απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μετά το περιστατικό τους επισήμανε ότι «λειτουργήσατε ως όχλος». Στο βίντεο φαίνονται μεταξύ άλλων και γνωστοί ακροδεξιοί του νησιού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χίου ψήφισε, χθες Πέμπτη το βράδυ, κατά πλειοψηφία, πρόταση του δημάρχου με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην ενοικίαση χώρου της πρώην Κλινικής Αυγουστή, που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό της Σούδας, από την ισπανική ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario (SMH). Σημειώνεται ότι η SMH έχει σαν στόχο τη δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης και παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας.

Κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας ψήφισμα, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους «στη λειτουργία μιας πρόσθετης δομής, οποιασδήποτε μορφής και μάλιστα από ΜΚΟ». Παρά την παρουσία της αστυνομίας, κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Όπως κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Αμπαζής, προπηλακίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο Δημοτικό Κατάστημα.

Οι τοποθετήσεις των συμβούλων συνοδεύονταν με χειροκροτήματα από το ακροατήριο, αλλά και με γιουχαΐσματα όταν δεν άρεσαν αυτά που λέγονταν, όπως η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της «Χιακής Συμπολιτείας», Δέσποινας Τσαρδάκα, που έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για μια ιδιωτική απόφαση εκμίσθωσης ακινήτου. Μάλιστα, μια γυναίκα από τους συγκεντρωμένους πήρε αυθαίρετα τον λόγο για να καταλήξει σε «ντροπή» και «φτου σας» προς τους συμβούλους.

Σχετικά Νέα