Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν οι άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος.

Στην συνεδρίαση δεν πήρε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθούν αύριο, Σάββατο, οι Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Ρήγας, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρήγας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος στην συνεδρίαση της ΚΕ και να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο, οπότε και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας με πλήρη θητεία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η εισήγηση της (διευρυμένης μετά την διάσπαση) Πολιτικής Γραμματείας θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς: στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανάλυση της ψήφου, καθώς και στην προετοιμασία του κόμματος για το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο τοποθετείται νωρίτερα, μάλλον τον Ιανουάριο -το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου- και όχι την άνοιξη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σχετικά Νέα