Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 18th, 2016

Συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ θα έχει η Τερέζα Μέι

teΕπαφές στο εξωτερικό ξεκινά η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχοντας να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που φέρνει τη χώρα εκτός ΕΕ.

Η Μέι θα συναντήσει την Τετάρτη τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γαλλία για συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ.

Η επίσκεψη της Μέι στη Γερμανία θα είναι η πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός.

Εκπρόσωπος της Μέι είπε ότι αν και το Brexit θα συζητηθεί, δεν θα υπάρξουν «λεπτομερείς συζητήσεις» για το θέμα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το Brexit θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που φέρει μαζί της η Μέι.

«Φυσικά θα συζητηθεί η πολιτική πραγματικότητα -και αυτή είναι η απόφαση των βρετανών πολιτών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση- αλλά… αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ως επικεφαλής του κράτους και της κυβέρνησης, επομένως δεν αναμένω να υπάρξουν λεπτομερείς συνομιλίες» τόνισε η εκπρόσωπος της Μέι.

Στη συνάντηση της Τετάρτης θα συζητηθούν, επίσης, οι εξελίξεις στην Τουρκία.

«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, το προσφυγικό ζήτημα και το θέμα του Brexit θα βρεθούν στο επίκεντρο της κοινής συνάντησης» ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε ανακοίνωσή τους.

Μέρκελ και Μέι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία πριν το δείπνο.

Εκπρόσωπος της Μέι ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα ταξιδέψει την Πέμπτη στη Γαλλία, προκειμένου να συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο Brexit, στην επίθεση στη Νίκαια και στον συντονισμό των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

in.gr

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo