Συναγερμός στη Γερμανία: Η αστυνομία εκκένωσε κτίριο μετά από πληροφορίες για εκρηκτικά

625_f19dee88-6bf7-1a3f-f916-9eb6dd2e03e3Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εκκενώνει κτίριο στην ανατολική πόλη Τσέμνιτς έπειτα από υποψίες για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης και κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή αυτή να μείνουν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία φαίνεται να έκανε χρήση βίας για να εισέλθει στο κτίριο και ανάρτησε μήνυμα στο Twitter που έλεγε: «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένας τρόπος για την πρόσβαση της αστυνομίας. Ένα πρόσωπο που έχει σχέση με την υπόθεση δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός». Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

AdTech Ad
«Παρακαλώ παραμείνετε στα διαμερίσματά σας μέσα στην περιοχή που έχει αποκλειστεί (από τις αρχές) και ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας εδώ και επί τόπου», πρόσθεσε στο Τwitter η αστυνομία του κρατιδίου της Σαξονίας.
Η αστυνομία πρόσθεσε ότι διεξάγεται μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεών της στη γειτονιά Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ του Tσέμνιτς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Νέα