Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

Τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας- επικήρυξε το πρωί της Τρίτης η τουρκική κυβέρνηση.
Εδώ, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: αυτό συνέβη ανήμερα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.
Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επικήρυξε κάθε έναν από τους στρατιωτικούς και, μάλιστα, με 700.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ενέταξε αυτούς τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, που θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης FETO.
Αυτή η επικήρυξη από τις τουρκικές αρχές έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες ενίσχυσαν τα μέτρα φύλαξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενισχύθηκε η προστασία τους από μεγάλη ομάδα της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, καθώς οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι η επικήρυξη ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη επικινδυνότητας.
Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της κυριακάτικης Real News, τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία είχε ζητήσει από την Ιντερπόλ να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, κάτι που αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως η υπηρεσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα