Συνάντηση Φωτίου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν τα εξής:
–Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)
–Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ)
–Κοινωνικές Δομές Φτώχειας
–Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)

Επιβεβαιώθηκε η γενική κατεύθυνση του υπουργείου για λειτουργία των ΚΔΑΠ στα σχολικά κτίρια, προκειμένου το ολοήμερο σχολείο, μαζί με τα ΚΔΑΠ, να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για το ανοιχτό σχολείο, κύτταρο γνώσης και πολιτισμού στις γειτονιές. Για τα ΚΔΑΠ-μεΑ συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια επέκτασής τους σε όσους δήμους δεν διαθέτουν σήμερα, με βάση χαρτογράφηση αναγκών, που, εκτός του υπουργείου, θα επιχειρήσει και η ΚΕΔΕ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε την παράταση λειτουργίας των κοινωνικών δομών φτώχειας, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων. Ζήτησε, παράλληλα, τη βοήθεια της ΚΕΔΕ για την οργανωμένη μετάβαση στις νέες δομές του ΕΣΠΑ 2014-2020, που είναι πολυπληθέστερες και με μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια, ήτοι σε 260 δήμους, έναντι 60 σήμερα.

Σχετικά με το ΤΕΒΑ, συμφωνήθηκε ο επανέλεγχος του χρονοπρογραμματισμού των δράσεων εκ μέρους των 57 συμπράξεων, προκειμένου να απορροφηθούν τα ήδη εγκεκριμένα κονδύλια του προγράμματος έγκαιρα, με τη διενέργεια των τοπικών διαγωνισμών για την προμήθεια των τροφίμων.

Σχετικά Νέα