Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούν 16th, 2016

Συνάντηση των ηγετών της ΕΕ την επομένη του βρετανικού δημοψηφίσματος

82ebf33793328413d08da489fe6c9388_LΟι κορυφαίοι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στις Βρυξέλλες το πρωί της 24ης Ιουνίου, την επομένη του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό από μια ευρωπαϊκή πηγή.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή στο περιβάλλον ενός εξ αυτών, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, θα συμμετάσχει επίσης, πρόσθεσε η πηγή.

Η συνάντηση αυτή «δεν είναι ακόμη 100% σίγουρο ότι θα γίνει», δήλωσε η πηγή αυτή, «αλλά προς το παρόν αυτό είναι το σχέδιο».

Μια ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των 28 είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με το ζήτημα της Βρετανίας πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo