Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 12th, 2016

Συνάντηση Τσίπρα με τον υπ. Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: «Να εμβαθύνουμε τις παραδοσιακές καλές μας σχέσεις»

2559796Την ανάγκη εμβάθυνσης των παραδοσιακά καλών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.
Νωρίτερα, ο σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα, και τώρα και για το μέλλον, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο για επενδύσεις και κάλεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ επισήμανε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo