Συνάντηση Τσίπρα με τη διοίκηση της Fraport

Με τη διοίκηση της Fraport αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας πού εκδόθηκε πριν από τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με την παραχώρηση σηματοδοτείται μία τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας και στο ζωτικό για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού.

Στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου μπήκε ήδη το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ από τη Fraport Greece για τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

«Εκτός από το παραπάνω ποσό, η εταιρεία θα καταβάλει ένα ετήσιο σταθερό τίμημα παραχώρησης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ετήσιο μεταβλητό τίμημα παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA). H κυριότητα των αεροδρομίων παραμένει στο Ελληνικό Κράτος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell, τόνισε:«σηματοδοτείται το ξεκίνημα μίας νέας εποχής για τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Μέσα σε ένα διάστημα μόλις 12 μηνών, δημιουργήσαμε μία παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία του κλάδου η οποία έχει στο δυναμικό της περισσότερους από 500 ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται με μεγάλο ενθουσιασμό και προθυμία για το μέλλον των 14 αεροδρομίων.

Θα διαχειριστούμε και θα αναπτύξουμε τα αεροδρόμια προς όφελος των επιβατών, των αεροπορικών εταιρειών και όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Οι 14 πύλες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα θα αποτελέσουν καταλύτη ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού αλλά και άλλων επαγγελματικών κλάδων».

 

Σχετικά Νέα