Συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη για το γήπεδο του ΠΑΟ

Σύμφωνα με αθλητική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης θα έχουν συνάντηση σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να προωθήσουν το «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης» όπου η κυριότερη παρέμβασή του αφορά την αλλαγή έδρας του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για τη μεταφορά της έδρας στο Γουδί, στην έκταση που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας, δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και έχει εύκολη οδική πρόσβαση και από την Αττική Οδό, ενώ σχεδιάζεται η γραμμή 4 του μετρό, που ξεκινά από το Γαλάτσι και συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη και καταλήγει ακριβώς έξω από το σημείο που υπάρχουν σκέψεις για το νέο γήπεδο των πρασίνων.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, μόλις ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, προβλέπεται η ενοποίηση με τα Προσφυγικά της Λεωφόρου και η υπογειοποίηση της γέφυρας επικοινωνίας στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δημιουργώντας – σύμφωνα με τα σχέδια – έναν ενιαίο χώρο πρασίνου από τον Λυκαβητό ως τα Προσφυγικά.

Όλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα, όταν και θα συναντηθούν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με την Κυβέρνηση να έχει σχεδιάσει την αναβάθμιση της πρωτεύουσας και την ριζική αλλαγή στην εικόνα της.

Το Γουδί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για τον Παναθηναϊκό αφού η πρόταση είχε πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι επί θητείας του Γιώργου Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Σχετικά Νέα