Συνάντηση Τσίπρα – Γαβρόγλου στο Μαξίμου με επίκεντρο της Πανελλαδικές

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Στη συνάντηση θα γίνει αναλυτικός απολογισμός του ως τώρα έργου του υπουργείο, αλλά και προγραμματισμός των δράσεων της επόμενης περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον Κ. Γαβρόγλου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει καθ’ όλα έτοιμο. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία, «περιμένοντας» τους μαθητές. Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Από τη στιγμή εκείνη το Υπουργείο κινήθηκε ταχύτατα και με τρόπο αθόρυβο θα έλεγε κανείς, 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.
  • Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το υπουργείο Παιδείας στην Β’ και Γ’ Λυκείου, τάξεις στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, είναι, επίσης, ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικώς.
  • Το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.
  • Η υλοποίηση, τέλος, όσων προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα