Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη με επίκεντρο το Κυπριακό

Με τον Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε στο Νταβός ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.1895763

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη οι διακοινοτικές συνομιλίες να οδηγήσουν σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε, επίσης, η επικείμενη τριμερής σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οι εξελίξεις σε σχέση με τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Βουλγαρία.

Την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την εκδήλωση για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην οποία συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρτ Έιντε, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κ. Κλάους Σβαμπ, ο Νίκος Αναστασιάδης, και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

Σχετικά Νέα