Συνάντηση του προέδρου της Βουλής με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ν. Βούτσης, δέχθηκε σήμερα τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) της Κύπρου, κ. Στέφανο Στεφάνου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κυπριακό ζήτημα, με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει την πλήρη και αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Βούτσης το χαρακτήρισε ως αναγκαίο βήμα. «Ήταν ηθικό, πολιτικό και ιστορικό καθήκον της ελληνικής πλευράς, αλλά είναι το ελάχιστο. Ας είναι ένα λιθαράκι στο να βρεθεί οριστική λύση» ανέφερε ο κ. Βούτσης για να προσθέσει: «Δεν είμαστε της λογικής ότι οι εκκρεμότητες, η στασιμότητα και η παράταση των προβλημάτων, πόσο μάλλον για το Κυπριακό που μετράει πολλές δεκαετίες, είναι προς όφελος εν προκειμένω του κυπριακού λαού».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διάγουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι «οι προσπάθειες που καταβάλλονται θα οδηγήσουν σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, και να φτάσουμε σε μια λύση απελευθέρωσης και επανένωσης στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ώστε να μπορέσει ο λαός μας, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι μαζί, να ζουν σε έναν ελεύθερο τόπο με προοπτική κι ελπίδα».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και τα μέλη του ΑΚΕΛ κ.κ. Ευάγγελος Πάλλας, Γεώργιος Μιχαηλίδης και Γεώργιος Λιάσης.

Σχετικά Νέα