Συνάντηση του Μ. Βέμπερ με το προεδρείο της ΕΕΝΕ

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Βασίλης Αποστολόπουλος Πρόεδρος ΕΕΝΕ και Κρίστιαν Χατζημηνάς Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μανφρεντ Βέμπερ βρέθηκε το επιχειρηματικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Η συνάντηση, έγινε στις εγκαταστάσεις της “Θέων Αισθητήρες” στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Weber στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με το προεδρείο της ΕΕΝΕ να παρουσιάζει τη σημερινή κατάσταση της χώρας από την πλευρά των επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν γίνει σαφώς πιο εξωστρεφείς, επενδύοντας στην καινοτομία σε όλους τους χώρους και έχοντας ανταγωνιστικά κόστη.

Παράλληλα, το προεδρείο της ΕΕΝΕ παρουσίασε τη βαριά επίπτωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και το κόστος της δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης, κυρίως τραπεζικής, σε όρους που τους επιτρέπουν να ανταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΕΕΝΕ υπογράμμισε τη σημασία μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, η οποία μπορεί να αποδειχτεί καταλύτης για ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα, και να αποφέρει άλλα άμεσα και έμμεσα φορολογικά έσοδα (φόρος φυσικών προσώπων με την αύξηση της απασχόλησης, ΦΠΑ, φόρος περιουσίας, τελωνείων κ.α.) και αυτή η ανάπτυξη να οδηγήσει στη μείωση των δαπανών που αφορούν την ανεργία, τα προγράμματα απασχόλησης, την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Weber ενδιαφέρθηκε για τους πρωτοπόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενέργεια και η μεταποίηση, καθώς και για το πόσο το brain drain επηρεάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς και ακόμα περισσότερο στην τεχνολογία και την καινοτομία. Επίσης, ρώτησε το κατά πόσο οι επιχειρηματικές επιλογές των Ελλήνων γίνονται με καθαρά οικονομικές παραμέτρους και σε αυστηρή ορθολογική βάση, ή επηρεάζονται και από την προσωπική βούληση των Ελλήνων επιχειρηματιών να βοηθήσουν τη χώρα.

Ο Πρόεδρος κ. Αποστολόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «πατριωτικό επιχειρείν» θέτοντάς το ως βασική αξία που διακρίνει τους επιχειρηματίες της Ένωσης και το οποίο προωθεί η ΕΕΝΕ σε θέματα επενδύσεων.

Ο κ. Weber ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία, εμφανίσθηκε εντυπωσιασμένος από τις επιτυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων και αναγνώρισε τις δυνατότητές τους εκφράζοντας την πεποίθησή ότι τα επόμενα χρόνια αυτές θα μπορέσουν να αναδείξουν την αξία τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά Νέα