Συνάντηση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών με τον Χένρι Κίσινγκερ

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ.

Φέτος είναι η 45η επέτειος της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γουάνγκ. Η ανάπτυξη των σχέσεων αυτών τα περασμένα 45 χρόνια δείχνει ότι η συνεργασία είναι η μόνη σωστή επιλογή, πρόσθεσε.

Χάρη σε κοινές προσπάθειες, οι σινο-αμερικανικές σχέσεις είχαν μία σταθερή μετάβαση και μία θετική εξέλιξη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές του έτους, σημείωσε ο Γουάνγκ.

Οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν με ειλικρίνεια τη σημαντική συναίνεση που υπήρξε μετά του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ να ενισχύσουν τη στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη να διευρύνουν τη συνεργασία και να αντιμετωπίσουν με κατάλληλο τρόπο τις διαφορές, πρόσθεσε.

Ο Γουάνγκ τόνισε τη σημασία της προετοιμασίας για την επίσκεψη του Τραμπ στην Κίνα φέτος και την ανάγκη να είναι αυτή επιτυχής, ώστε να προωθηθούν οι σινο-αμερικανικές σχέσεις προς το συμφέρον των δύο λαών και των λαών άλλων χωρών.

Ο Κίσινγκερ δήλωσε ότι η εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας μετά την αποκατάστασή τους ήταν ιστορική και έχει φέρει απτά οφέλη στις δύο χώρες και τους λαούς τους.

Σήμερα, παρά τις διαφορές σε ορισμένους τομείς, οι δύο χώρες μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται και να διευρύνουν περαιτέρω τους τομείς της συνεργασίας τους, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα