Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας

O γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και καταδικάστηκαν οι πραξικοπηματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη χώρα, οι γενικότερες επεμβάσεις κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για πραξικόπημα των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών τους κυβερνήσεων στην Αμερική, καθώς και για επεμβάσεις της ΕΕ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, και για τη «στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και του εκπροσώπου τους Γκουαϊντό, που αυτό-αποκαλείται πρόεδρος της χώρας». Σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές, τις επεμβάσεις και υποδείξεις ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών, ενάντια στη Βενεζουέλα.
Τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας είναι ο Νικολάς Μαδούρο και επανέλαβε την «αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση και έχει αυτός και μόνο την ευθύνη να καθορίζει ο ίδιος την τύχη της χώρας του».
Το ΚΚΕ, τέλος, απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς για την επιβολή από τα έξω ενός «μεταβατικού προέδρου» – μαριονέτα, να καταδικάσει χωρίς μισόλογα την επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σχετικά Νέα