Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό

 

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament you should not adapt, alter or manipulate any of the images you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context you should not authorise others to re-use the images if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.

Με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, συναντήθηκε το μεσημέρι η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μετά το πέρας της συνάντησης, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκέφθηκα την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, προκειμένου αφ’ ενός να την ευχαριστήσω για τη χθεσινή θεσμική ενημέρωση που μου έκανε σε σχέση με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, αφ’ ετέρου να της ευχηθώ καλή δύναμη και να τη συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων της και, τέλος, να την ενημερώσω σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Την ενημέρωσα για την επικείμενη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, που θα γίνει στη Βουλή στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και για την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως είχε προγραμματισθεί.

Θεσμικά, ως οφείλω, ενημέρωσα την κυρία Πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου και από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες κι εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται προκειμένου να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου σε όσο διάστημα απομένει στη θητεία μου.
Τέλος, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την πρωθυπουργία της χώρας σ’ αυτήν την κρίσιμη, πολύ σύντομη, προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει μία γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση και δράση για Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Δημοκρατία και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει.
Και ήταν πολλαπλή η χαρά να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, με δεδομένο ότι η Βουλή είχε τιμήσει την κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, στις 9 Μαρτίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου, αλλά και η κυρία Θάνου-Χριστοφίλου είχε τιμήσει κατ’ επανάληψη τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο».

Σχετικά Νέα