Συνάντηση Σ. Αναγνωστοπούλου με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα

Εθιμοτυπικές συναντήσεις επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της είχε σήμερα στο γραφείο της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί και Αντρέι Μάσλοβ.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στο σύνολο των διμερών σχέσεων, και αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γίνεται γνωστό, ο Γάλλος πρέσβης αναγνώρισε τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της προετοιμασίας για το επικείμενο Brexit, τρόποι και δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Σε ανάλογο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών με τον Ρώσο πρέσβη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν οι δύο χώρες στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2019, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία, στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Σχετικά Νέα