Συνάντηση στις 10 Μαΐου στην Ουάσιγκτον θα έχουν Λαβρόφ και Τίλερσον

Την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από την 9η ως την 11η Μαΐου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις συνομιλίες τους, που θα λάβουν χώρα τη 10η Μαΐου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ, θα συμμετάσχει στη διυπουργική συνεδρίαση του συμβουλίου της Αρκτικής στο Φέρμπανκς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση Τίλερσον Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον , στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και διμερή ζητήματα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας «θα συζητήσουν για την ανάγκη τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τη διευθέτηση της κρίσης μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα