Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Λέσβου Σ. Γαληνό

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών με τον δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό, βρέθηκαν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε χρηματοδότηση, έμψυχο δυναμικό, αλλά και για την επίσπευση διαδικασιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της στήριξης των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της 12ης Ιουνίου, αλλά και στις μεγάλες απαιτήσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, συζητήθηκαν ζητήματα πρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης λόγω των  καταστροφών, η δυνατότητα υποστήριξης των προσπαθειών του Δήμου με έκτακτο προσωπικό και με τους ανάλογους πόρους, η διευκόλυνση των υπηρεσιών του Δήμου σε σχέση με την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το  ειδικευμένο προσωπικό που τα υποστηρίζει έχει διατεθεί για τη διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών και  άλλα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο, όπως το πρόγραμμα αποκατάστασης παιδικών χαρών, ενώ έγινε συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τον τρόπο που αυτοί θα καλύψουν τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία τοποθέτησης μόνιμου προσωπικού.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο της Λέσβου ότι το Υπουργείο θα εξετάσει διεξοδικά τα περιθώρια στήριξης του Δήμου για τα ζητήματα που έθεσε, αλλά και ότι όπου χρειαστεί θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, να διευκολύνει την εξέλιξη εγκρίσεων, διαδικασιών και έργων.

Όπως σημειώνεται τέλος, στη σχετική ανακοίνωση, το 2017, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει εγκρίνει χρηματοδοτήσεις του Δήμου Λέσβου συνολικού ύψους 750.000 ευρώ, για έργα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και για την κάλυψη ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα