Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 2nd, 2016

Συνάντηση Μητσοτάκη-Λαβρόφ

14937930_10210447707899454_1609978579_n

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση είχε σήμερα  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ. Κατά την συνάντησή τους ο Κυρ.Μητσοτάκης εξέφρασε και την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της ΝΔ υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Παράλληλα,κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς και στην κοινή επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού ενώ συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος,οι δυο άντρες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα ενώ ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην οικονομική πραγματικότητα και την εσωτερική πολιτική.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo