Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 25th, 2016

Συνάντηση Κουτσούμπα με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

dimitris-koutsoumpas41420998998Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι. Ο Παλαιστίνος πρέσβης ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη, ενώ ανανέωσε την πρόσκληση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Μαρουάν Τουμπάσι για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ευρύτερα, «την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το χαρακτήρα της αποκαλούμενης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον Παλαιστινιακό λαό και όπως ανέφερε, «το ΚΚΕ με πολύμορφες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, με όλα τα μέσα συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ».

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος είπε ότι «την επόμενη περίοδο, το ΚΚΕ θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού σε σχέση με την βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης ισραηλινής κατοχής επί των παλαιστινιακών εδαφών, και γενικότερα τη στήριξη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo