Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 15th, 2016

Συνάντηση Κουρουμπλή–Πιτέλα στην σκιά της επίθεσης στη Νίκαια

ββνβνΘέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και ασφάλειας, υπό την σκιά της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, αλλά  και πολιτικοοικονομικά ζητήματα που απασχολούν από κοινού Ελλάδα και Ιταλία, συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, κατά την συνάντηση που είχαν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

«Θα νικήσουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, και εξέφρασε την θλίψη και τον πόνο του «για την τρομερή, απαράδεκτη, εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια», αλλά και την αλληλεγγύητου στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, αποφάσισε να κηρύξειτριήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες».

Για το θέμα της ασφάλειας είπε ότι είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ευρώπηκαι πρόσθεσε «είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και πρέπει να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία δεν φοβάται, ότι με περισσότερη δημοκρατία θα αντιμετωπίσουμε το φόβο που επιχειρεί να επιβάλλει η τρομοκρατία».

 Οικονομία – Προσφυγικό

Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης ο κ. Πιτέλα τόνισε «εκτιμώ τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τις αρχές, τα ιδρύματα και τον λαό στην Ελλάδα για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Εμείς υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, άσχετα από πολιτικά χρώματα, γιατί είμαστε πιο κοντά στον ελληνικό λαό».

Επίσης εξέφρασε την εκτίμησή  και τον θαυμασμό του για όσα κάνουν ο λαός και οι αρχές απέναντι στο προσφυγικό, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύηστους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την πόλη, υπογράμμισε, και θα μεταβώ για μερικές μέρες στο νησί της Θάσου, που είναι ένας από τους πιο όμορφους τόπους στην Ελλάδα».

Τον κ. Πιτέλα συνάντησε λίγο αργότερα στο αεροδρόμιο και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo