Συνάντηση Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί (Nihat Zeybekci), , βρέθηκε η προώθηση των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση των σχέσεων των δύο κρατών.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην οργάνωση της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ στη Σμύρνη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την οποία κατ’εξοχήν στηρίζει η χώρα μας, εφόσον μια ευρωπαϊκή Τουρκία είναι προς όφελος του λαού της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καλών σχέσεων γειτονίας στην περιοχή, με αυτονόητη προϋπόθεση το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τελωνειακή Σύνδεση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και άλλα σχετικά θέματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα