Συνάντηση Κέρι-Ερό στο Παρίσι

keri

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό στο Παρίσι για συνομιλίες που θα αφορούν τη Συρία και την Ουκρανία μεταξύ άλλων θεμάτων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρχίζει σήμερα 4ήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Βρετανία.

«Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί στις 9 και 10 Μαΐου με τον ομόλογό του της Γαλλίας όπου θα έχουν διμερείς συνομιλίες για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Συρία και η Ουκρανία», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα συζητηθεί από τους επικεφαλής της διπλωματίας σε γεύμα εργασίας.

Σύμφωνα με τον Τόνερ, ο Κέρι θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Βρετανία στις 10- 12 Μαΐου, όπου θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο για την πάταξη της διαφθοράς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επισκεφθεί επίσης το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Σχετικά Νέα