Συνάντηση είχαν στη Μόσχα την Τρίτη Πούτιν – Άσαντ

putin_assad

Συνάντηση είχαν στη Μόσχα την Τρίτη  ο Μπασάρ αλ Άσαντ με τον ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν για το Συριακό ζήτημα.Η συνάντηση δεν ήταν γνωστή και διέρρευσε στον Τύπο σήμερα. Την επίσκεψη ανακοίνωσε επίσημα, μετά την ολοκλήρωσή της, το Κρεμλίνο το πρωί της Τετάρτης. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως η συνάντηση έγινε στη Μόσχα την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε με τον Άσαντ για «τη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων» και τη «συνέχιση των ρωσικών επιδρομών» σε συντονισμό με τις συριακές δυνάμεις.Από την πλευρά του ο σύρος πρόεδρος «ενημέρωσε τον Πούτιν για την κατάσταση στη Συρία και για τα σχέδια των στρατιωτικών δυνάμεων» ανέφερε ο Πεσκόφ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «ζητήματα σχετικά με τη συνέχιση των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία». Ο Πούτιν δήλωσε «έτοιμος να βοηθήσει και στρατιωτικά και πολιτικά στη διαδικασία για τη Συρία», ανέφερε η επίσημη ενημέρωση.

Όπως σημείωσε από την πλευρά της η επίσημη συριακή τηλεόραση, η οποία επίσης μετέδωσε την είδηση το πρωί της Τετάρτης, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Άσαντ έξω από την εμπόλεμη χώρα από το 2011.

Σχετικά Νέα