Συνάντηση Α. Πετρόπουλου με την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων

Με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιο Πετρόπουλο και τη γενική γραμματέα του ίδιου υπουργείου, Στυλιανή Βρακά, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, υπό τον πρόεδρο της Βασίλειο Αλεξανδρή, σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αλεξανδρή, ήταν τα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου επικουρικής ασφάλισης δικηγόρων από το ΕΤΕΑΠ, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών επικούρησης (7%) και η δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.).

Ο κ. Πετρόπουλος και η κυρία Βρακά εκφράστηκαν θετικά επί της αρχής και δεσμεύτηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, να εξετάσουν στο προσεχές διάστημα το ζήτημα αυτό.

Επίσης, τέθηκαν υπόψη του υπουργείου μεταξύ των άλλων και τα εξής θέματα: 1) της επιβεβλημένης κατά το νόμο, μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, 2) των πιστωτικών υπολοίπων (υπερβάλλοντα ποσά) από την προκαταβολή 20% επί των γραμματίων και 3) των εμμίσθων δικηγόρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την εν λόγω συνάντηση έγινε γνωστό από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, μεταξύ των άλλων, ότι:

1) Άμεσα θα εκδοθεί εγκύκλιος για τις μειωμένες εισφορές όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και σε κάθε περίπτωση θα γίνει συμψηφισμός των επιπλέον ήδη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών και 2) Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών βάσει των εισοδημάτων του 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα